Home » Ons Aanbod » Digitaal Afdrukken

Happen hoeft niet meer...

Digitaal afdrukken: het definitieve einde van ‘kleihappen’

Heeft u het wel eens meegemaakt? U bent bij de tandarts om een gebitsafdruk te maken en vervolgens zit u met een mond vol onprettige kleiresten. Gelukkig kiezen steeds meer tandartsen voor de patiëntvriendelijkere mondscanner, waardoor dit vervelende “happen” voorgoed verleden tijd is.

Veel nauwkeuriger

De scanner is in staat om op een vrij eenvoudige en vlotte wijze een digitale afdruk te maken van de tanden en kiezen. De berekeningen van de mondinhoud zijn door de hoogwaardige computertechniek nauwkeuriger dan bij het happen. Het maken van de scan duurt minder dan vijf minuten. Vervolgens worden de gegevens met één druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnische laboratorium. Daar zijn ze in staat een perfect model te frezen, waarop kronen, bruggen en andere tandtechnische producten vervaardigd kunnen worden

Nooit meer kokhalzen

Met de introductie van de digitale afdruk in Nederland, komt er langzaam maar zeker een einde aan het tijdperk van happen, gipsen afgietsels en andere arbeidsintensieve werkzaamheden. En daarmee óók aan de benauwdheid en het kokhalzen dat vaak samen gaat met deze methodiek.

LET OP: Deze nieuwe methode is enkel van toepassing voor kroon- en brugwerk behandelingen. Voor prothese- en framewerk behandelingen is deze methode helaas nog niet mogelijk.

Bekijk ook de video "Happen hoeft niet meer" door op de videobutton te klikken aan de rechterzijde van de pagina.

Klik op de contactbutton aan de rechterzijde voor tandartsen met een digitaal afdruksysteem.

Klik hier voor de folder "Happen hoeft niet meer..."