Home » Ons Aanbod » Gebitbescherming » Knarsbeschermers » Meest gestelde knarsvragen

Meest gestelde vragen

Wat doet een knarsbeschermer precies?
Een op maat gemaakte knarsbeschermer beschermt uw tanden en kiezen tegen slijtage veroorzaakt door het knarsen en klemmen. Doordat er een plastic laagje tussen uw tanden en kiezen zit, zijn uw tanden en kiezen beschermt en kunnen ze niet verder beschadigen.

Waarom beslaat de knarsbeschermer niet mijn hele gebit tot aan mijn achterste kiezen?
Een op maat gemaakte knarsbeschermer reikt tot aan de eerste grote kies (molaar) en is dus niet helemaal tot achter in de mond geïntegreerd. De reden hiervoor is, dat als de knarsbeschermer wel helemaal tot aan het einde van de laatste kies zou reiken, de kans dat een kokhals effect ontstaat erg groot is. Daarbij kunnen de laatste 2 achterste kiezen ook niet op elkaar worden gedrukt als de knarsbeschermer in de mond zit, waardoor ook altijd de achterste kiezen goed beschermt worden tegen tandenknarsen.

Wanneer draag ik mijn knarsbeschermer?
Het is raadzaam om de knarsbeschermer in te doen na het tandenpoetsen, als u daadwerkelijk gaat slapen. Tijdens uw slaap knarst u namelijk het meest.

Kan de knarsbeschermer niet loskomen tijdens de slaap?
Doordat uw knarsbeschermer op maat is gemaakt en dus een ultieme pasvorm heeft, is de kans zeer klein dat deze gedurende de nacht loskomt.

Ik krijg in het begin pijn in mijn kaken, is dit normaal?
Het kan in het begin voorkomen dat u spierpijn in uw kaken krijgt, dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke drang om te tandenknarsen. Klemmen kan zelfs lichte hoofdpijn veroorzaken. Dit zijn slechts tijdelijke verschijnselen. Deze klachten behoren tot het gewenningsproces. Na 3 tot 5 dagen zullen ze geleidelijk aan afnemen.

Hoe onderhoud ik mijn knarsbeschermer?
U spoelt uw knarsbeschermer na het dragen even onder de kraan af, doe dit wel met koud water om vervorming te voorkomen. Vervolgens opbergen in het bijgeleverde opbergdoosje.

Hoelang doe ik met mijn knarsbeschermer?
Dit is wisselend per persoon, gemiddeld is dit 6 maanden of langer.

Heeft u verder nog vragen? Stuur dan een mail naar info@gebit.nl, wij streven ernaar u binnen 24 uur te beantwoorden.