Home » Ons Aanbod » Gebitbescherming » SPTL

Sport Preventie Tandletsel (SPTL)

SPTL is een organisatie die zich gespecialiseerd heeft op het vervaardigen van op maat gemaakte gebitsbeschermers. SPTL vervaardigt voor meer dan 150 hockeyverenigingen gebitsbeschermers. Daarnaast worden er voor meer dan 2500 tandartspraktijken gebitsbeschermers vervaardigd. SPTL is tevens hofleverancier van de nationale teams.
Zie ook onze voorbeelden.

De organisatie SPTL heeft onder meer tot doel om de sporters bewuster te maken over de toename van tandletselrisico's door sporten. Wij zijn van mening dat de gebitten van sporters onnodig veel risico lopen, omdat men zich er simpelweg niet van bewust is.

Doel

  • Het bevorderen en promoten van het dragen van Tand-protectors intra-en extra-oraal, welke tand/mondletsels kunnen voorkomen in de ruimste zin van het woord.
  • Het informeren van risicogroepen over mogelijk tandletsel en hoe dit kan worden voorkomen of verminderd.
  • Het ondersteunen van ontwikkeling van individuele T-protectors ter voorkoming van tandletsels in de ruimste zin van het woord.
  • Het ondersteunen van organisaties en verenigingen van risicosporten bij hun inzet tot het meer dragen van T-protectors ter voorkoming van tandletsels.

Sportorganisaties, verenigingen, tandartsen en orthodontisten kunnen contact opnemen met SPTL om te overleggen op welke manier de samenwerking in gang kan worden gezet.

SPTL werkt samen met een laboratorium voor de ontwikkeling van de diverse individuele T-protectors voor de diverse risicosporten en beroepen. Ook worden wegen gezocht om het verkrijgen van een individuele T-protector eenvoudiger te maken.